På tredje plats år 2019 kom restaurangen Asador Etxebarri som ligger i Spanien och drivs av Victor Arguinzoniz. Restaurangen ligger i byn Atxondo där ägaren själv är född och uppväxt. Victor har själv lärt sig att laga mat och han byggde som ung sitt eget kök som bestod av ett par plankor och en grillplats. Victor är mycket inspirerande som person då han verkligen brinner för sin matlagning. Detta kan göra restaurangupplevelsen lite mer spännande då det inte är ovanligt att se Victor i köket när man kommer som gäst.</p>
Vad gör restaurangen unik?
Det som gör att restaurangen urskiljer sig från de andra restaurangerna på topplistan är att näst intill all mat grillas över öppen eld. På menyn finns det även grillad kaviar, detta är en rätt som inte finns på många andra restauranger i världen. Kaviaren grillas mellan sjögräs i en specialbygg grill. Grillen gör att rätten får en nötig smak och den severas tillsammans med citron och crème fraîche. Rätten med kaviar har kommit att bli något av en paradrätt som smakas av de flesta som besöker restaurangen i den lilla pittoreska byn.