Att anordna barnkalas är alltid uppskattat av barnen, men däremot kan det vara ganska stressigt för de vuxna som måste ta hand om allt det praktiska. Många föräldrar slår knut på sig själva i ett försök att anordna det bästa barnkalaset. Detta har gjort att många föräldrar spenderar stora summor på barnkalas. Med några smarta tips behöver det faktiskt inte vara så svårt eller dyrt som du tror.

Skapa förväntningar med inbjudningskort

Med snygga inbjudningskort blir gästerna förväntansfulla. Inbjudningskorten sätter tonen för kalaset och skapar höga förväntningar. Om kalaset har ett speciellt tema kan inbjudningen utformas efter detta tema. Många väljer att inte skicka fysiska inbjudningskort eftersom det är krångligt och tar tid. Som tur är finns det smidiga tjänster som gör att du enkelt kan skicka inbjudningskort till barnkalas till alla som har en mobiltelefon.

Bjud på enkel, men god mat

När det kommer till mat och dryck på barnkalas är det viktigt att du tar det säkra före det osäkra. Välj maträtter som de flesta barn gillar, till exempel pizza, korv eller hamburgare. De flesta barn bryr sig inte så mycket om vad som serveras på kalaset, men de bryr sig däremot om hur maten ser ut. Köp därför en tårta som matchar kalasets tema eller använd färdiga tårtbottnar för att baka en egen. Glöm inte snacks och godis till alla barn.

Dekorera mera

Sist men inte minst, glöm inte bort dekorationerna. Barn älskar kalasdekorationer och ju fler ballonger, serpentiner och konfetti desto bättre.