Den restaurang som blev utnämnd till den fjärde bästa restaurangen i världen ligger i Asien, närmre bestämt i Bangkok, Thailand. Restaurangens namn är Gaggan och den ägs av Gaggan Anand. År 2018 blev restaurangen utnämnd till den bästa restaurangen i hela Asien. Samma år fick restaurangen två Michelinstjärnor i Thailands upplaga av Michelinguiden.

Restaurangens meny har sedan öppningen år 2010 bestått av endast 25 symboler, så kallade emojis. Detta gjorde att varje rätt var en överraskning för besökaren.

Sista gästen serverades i augusti

En kort tid efter att restaurangen hade blivit utnämnd som den fjärde bästa restaurangen i världen valde ägaren att gå ut med att restaurangen kommer att stängas. Detta kom att innebära att den sista gästen serverades den 24 augusti i år. När ägaren gick ut med att restaurangen skulle stängas kom det som en chock för många. Dock meddelade han också att han kommer öppna en helt ny restaurang i Bangkok senare under året. Den nya restaurangen kommer dock inte att drivas på samma sätt då Gaggan kommer att pensionera sig. Trots pensionen kommer han att vara delaktig i verksamheten, men endast som samarbetspartner.