Den femte restaurangen på topplistan är Geranium som även den ligger i Köpenhamn, Danmark. Restaurangen drivs av Rasmus Kofoed och den ligger i de centrala delarna av staden. Många brukar tänka på Noma, som nämndes ovan, när det gäller fina restauranger i Köpenhamn. Dock innebär detta inte att Geranium varken glömts bort eller är sämre. Detta då restaurangen är den enda i Danmark som har fått tre Michelinstjärnor, vilket gör restaurangen är helt unik.

Det som gör att restaurangen urskiljer sig från många andra är att den ligger på åttonde våningen i den nationella fotbollsarenan. Restaurangen har en fin utsikt vilket gör att den får en öppen och luftig känsla. Michelinguiden valde att uttrycka det som att det känns som att restaurangen bjuder in utomhusmiljön från parken in i restaurangen. Det som har gjort att restaurangen har fått tre Michelinstjärnor är deras unika och moderna teknik att framställa olika rätter på, vilket har kommit att innebära perfekta och balanserade måltider.

Geraniums historia

Restaurang Geranium öppnades under våren år 2007 av Rasmus Kofoed tillsammans med Sören Ledet. Restaurangen fick en Michelinstjärna redan året därpå men tvingades på grund av olika anledningar att stänga samma år. Året därpå, år 2010, hade restaurangen en nyöppning och nya lokaler.

Då restaurangen tvingats att stänga förlorade den även sin Michelinstjärna och var tillbaka på noll vid nyöppningen. Det skulle sedan dröja tre år tills restaurangen skulle återfå sin stjärna. Dock fick restaurangen mer än en stjärna detta år och således var den uppe i två stjärnor. Restaurangen lyckades sedan behålla Michelinstjärnorna fram till år 2016 då de också fick sin tredje stjärna. Detta innebar på så sätt att restaurangen blev den enda danska med tre stjärnor. Utöver detta blev det en av de första restaurangerna i norden att få tre stjärnor, tillsammans med en norsk restaurang.