Nummer två på listan ligger i ett land betydligt närmre Sverige. Restaurangen heter Noma och ligger i Köpenhamn, i grannlandet Danmark. Noma är en restaurang som redan tidigare hade två Michelinstjärnor. Namnet på restaurangen härstammar från två danska ord, vilka är nordisk och mad. Nordisk på danska har samma betydelse som på svenska och mad översatts helt enkelt till mat. Detta ger restaurangen namnet Noma som således står för nordisk mat. Restaurangen har kommit att bli världskänd för sin nordiska mat och i fyra år har restaurangen dessutom toppat listan som världens bästa restaurang.

Unik meny gör restaurangen speciell

Det som gör restaurangen unik och speciell är deras meny. Restaurangen erbjuder sina gäster tre menyer per år och varje meny består av runt tjugo olika rätter. Menyn baseras på de ingredienser som är vanliga för årstiden, exempelvis kan svamp vara grunden när det gäller höstmenyn. Restaurangen har kommit att benämna säsongerna som fisk- och skaldjurssäsong, grönsakssäsong och skogssäsong.

Detta har i sin tur gjort att ägaren av restaurangen rekommenderar att gäster bokar bord under den säsong som de tycker bäst om. Detta för att få bästa möjliga matupplevelse.