Antiinflammatoriska dieter är ett omtalat ämne i dag – från böcker till bloggar till näringsrådgivning. Inflammation är en normal reaktion i kroppen, och en viktig sådan dessutom. När du har ett sår eller blåmärke är rodnad och svullnad som omger området ett resultat av akut inflammation. Din kropp skickar ut ett svar i form av vita blodkroppar för att skydda och läka skadan. Denna typ av reaktion är otroligt viktig för vår hälsa och är något vi inte vill förhindra. Däremot kan kronisk inflammation orsaka massvis med problem i kroppen, och det är denna typ av inflammation vi inte vill ha. Artros är en form av kronisk inflammation. För att hitta mer information angående artros, besök www.artros.org. Hur du äter kan dock spela en viktig roll i din artrosbehandling. En antiinflammatorisk diet fokuserar på hela växtbaserade livsmedel som är rika på friska fetter och ”phytonutrients”. Antiinflammatoriska livsmedel håller också ditt blodsocker på en bra nivå. Här är ett flertal livsmedel som kan användas i samband med en sådan diet:

Fisk: Omega-3-fettsyrorna i fisk kan hjälpa till att blockera bildandet av föreningar som orsakar inflammation i kroppen.

Grönsaker: Att äta en stor variation av frukter och grönsaker säkerställer att du får massor av inflammationsbekämpande ämnen, de naturliga kemikalier som finns i växter.

Nötter: Forskning har sett samband mellan nötter och minskad inflammation i blodet. Det spelar ingen roll vilken nöt som är din favorit – valnötter, cashewnötter, mandel, pistaschnötter med flera har alla fantastiska antiinflammatoriska fördelar.