Att vara ute i naturen är härligt och särskilt att äta ute. All mat smakar bättre utomhus, men vissa rätter är enklare att få till med enkel matlagningsutrustning.

En bra början på en lyckad utflykt är rätt kläder och utrustning. En sportig och varm jacka från Parajumpers står emot snö, vind och regn. Mat och verktyg tas med i ryggsäckar och sedan är det bara att leta upp ett favoritställe för utemåltiden, kanske på en klippa, vid stranden eller i skogen.

Utflyktsmat och dryck

För att kunna laga mat i naturen är ett spritkök riktigt bra. Till detta finns stekpannor och kastruller som är perfekta för att steka hamburgare och kokt potatis. Komplettera med grönsaker som skurits hemma och glöm inte ostskivor! Pannkakssmet är roligt och enkelt att ha med i en tät behållare i skogen. Att steka amerikanska pannkakor på spritköket omgiven av tysta granar är lyxigt! Komplettera med nyplockade blåbär från skogen om det är säsong. Finns det svamp är dessa också perfekta att plocka och steka i lite smör och servera t.ex. i ett medhavt tunnbröd eller kanske i en omelett med lite ost på.

Även dryck kan kokas i spritkök, t.ex. vatten till kaffe och te eller varför inte göra gammaldags varm choklad baserad på riktigt kakaopulver? Kör ni inte bil så kan ett glas vin eller öl:https://mastergudmund.se/oktoberfest/ i riktiga glas vara det som gör att måltiden får Michelinrestaurangkänsla med enkla medel. Våga prova något annat än den traditionella utflyktsmaten!