Det finns nog få människor som inte vill ha ett vackert leende med pärlvita tänder. Samtidigt är det svårt att motstå den goda mat och dryck som bidrar till fläckar och missfärgning av tänderna. Att borsta tänderna fler än två gånger om dagen räcker inte för att undvika detta. Lösningen är att vara medveten om vilka livsmedel som i hög grad bidrar till att påverka färgen på dina tänder.

Se till att minska ditt intag av följande livsmedel:

  • Färgglada livsmedel – Även om färgglada kryddor som curry kan vara hälsosamma för din kropp, så är pigmenten i kryddan mindre bra för att hålla dina tänder vita. Samma sak gäller den röda färgen i tomatsås och den mörka färgen i kaffe. Se till att konsumera dessa livsmedel i måttliga mängder för att undvika missfärgningar.
  • Godis – Det är inte bara sockret och surheten i godis som är dåligt för dina tänder, utan även alla färgämnen i godis som kommer att missfärga dina tänder.
  • Läsk – Surheten i läsk och sportdrycker gör dina tänder mer mottagliga för fläckar. Det finns även starka färgpigment som kan missfärga dina tänder.
  • Salta livsmedel – Maten behöver inte nödvändigtvis innehålla socker för att missfärga tänderna. Mörka och salta livsmedel som sojasås och balsamvinäger kan missfärga dina tänder vid regelbunden konsumtion.
  • Vin – Både rött och vitt vin kommer att missfärga och göra dina tänder mer gulaktiga.

Köp tandblekning för hemmabruk

Tandkrämer och generiska blekningsbehandlingar är för svaga för att ta bort fläckar och missfärgningar på tänderna. Det här betyder inte att du måste vända dig till en tandläkare för att få pärlvita tänder. Om du är sugen på att genomföra tandblekning hemma har du en sajt som hjälper dig att hitta tandblekningsprodukter för hemmabruk. Bästatandblekning.se jämför och testar tandblekningsprodukter så att du slipper betala tusenlappar till en tandläkare. I själva verket kan det kosta mellan 3 000 och 5 000 kronor att genomföra en enda tandblekning hos en tandläkare. Med professionell tandblekning för hemmabruk kan du få fantastiska resultat som ser helt naturliga ut för några hundralappar.

På topplistan har du den populära produkten Dentway för 495 kronor som fått högsta betyg – fem av fem stjärnor! När du lägger din beställning är frakten gratis och leveransen snabb. Det bästa av allt är att den har en mycket effektiv whiteningeffekt som ger resultat efter bara tio minuter.