Att äta hälsosamt handlar inte bara om att hålla vikten. Nyttig mat och dryck ger även energi som gör det möjligt att prestera på topp hela dagen. Istället för att servera onyttigheter som kakor och bullar på arbetsplatsen bör ni välja nyttiga alternativ som frukt. Här kan du läsa mer om hur ni kan äta nyttigare på jobbet och således prestera bättre.

Beställ färdiga fruktkorgar till jobbet

Att äta hälsosamt behöver inte vara särskilt komplicerat. Nyckeln till nyttigare vanor är att göra det enkelt och tillgängligt. Om det alltid står en kakburk framme i fikarummet så kommer medarbetarna garanterat att äta kakor stup i kvarten. Om det däremot står fruktkorgar i fikarummet så kommer de anställda att äta frukt istället för kakor. Fruktsocker är bättre än vitt raffinerat tillsatt socker. Kakor, bullar och godis och annan mat med mycket tillsatt socker innehåller lite näring, men mycket energi. Den här typen av socker kan leda till en sockerkrasch där sockret leder till ökad trötthet. På arbetsplatsen är det viktigt att vara pigg och orka arbeta hela dagen. Färsk frukt innehåller också energi, men mycket mer näring än kakor och liknande.

Frukt innehåller, till skillnad mot fikabröd och andra sötsaker, många antioxidanter. När du äter frukt får du bland annat i dig C-vitamin, vilket har många hälsofördelar. Livsmedelsverket rekommenderat ett dagligt intag av 500 gram frukt och grönt per person. Hos fruktleveransen.se kan du enkelt och smidigt beställa fruktkorgar, fruktlådor och fruktpåsar till arbetsplatsen. Välj mellan olika storlekar och skräddarsy leveransen efter era behov. Ni kan exempelvis komplettera fruktleveransen med en rad olika tillval, exempelvis mjölk, kaffe, nötter, extra bananer och annat. Fruktkorgarna innehåller alltid färska frukter av hög kvalitet. Frukten levereras veckovis och det går dessutom att beställa en ekologisk fruktlåda eller fruktkorg. Fruktleveransen.se har ett av branschens största sortiment av ekologisk frukt och har en helt ekologisk fruktlåda i sitt sortiment. Leveransen sker till företag och organisationer i Stockholmsregionen, men ibland går det även att arrangera leverans utanför Stockholm. Fruktleveransen har ingen bindningstid.

Skippa socker och onyttigheter till vardags

På arbetstid bör ni i största möjliga mån undvika att servera läsk, godis, kakor och andra onyttigheter för att hjälpa medarbetarna att hålla blodsockret i schack och må bra under hela arbetsdagen. När det är fest eller efter arbetstid kan ni dock servera mat och dryck som är mindre nyttig om ni vill. Till festen, exempelvis när företaget ska fira halloween kan det vara kul att tillverka eller köpa särskilt godis och bjuda de anställda på. Detsamma gäller för alkohol, pizza och annat efter jobbet. Så länge ni håller er till hälsosamma frukter och andra nyttigheter under arbetstid kan ni ta ut svängarna efter jobbet.