En annan prestigefylld utmärkelse som restauranger kan få är att vara med på The World’s 50 Best Restaurants vilket är en lista som görs av William Reed Media. Denna lista publicerades första gången i en brittisk tidning vid namnet Restaurant. Listan var redan då fokuserad på internationella kockar och syftade till att kritisera dessa.

Olika kategorier

Listan rangordnar olika restauranger från nummer 1 till 50. Att komma med på listan är prestigefyllt och som restaurangägare brukar man även uppskatta en plats längre ner på listan. Dock finns det en del andra kategorier som man också kan få pris för, dessa är priser utöver att vara med på listan. En av dessa är utmärkelsen Chef’s Choice Award.

För att vinna Chef’s Chocie Award måste man bli framröstad av de andra kockarna som varit med på listan. Denna utmärkelse fungerar på så sätt att de bästa kockarna på de olika restaurangerna som varit med på listan under föregående år får rösta på vilken kock och restaurang som de tyckte var bäst. Den kock som har fått flest röster av de andra kockarna får utmärkelsen Chef’s Choice Award.