A la carte meny

A la carte meny

Förrätter/Starters

Sprödbakat vitlöksbröd

Rostad baguette med vitlökskryddat smör serveras med balsamicovinaigrette och en tomatsallad.

Roasted baguette with garlic butter served with balsamic vinaigrette and a salad with tomato salad.

85kr

Tonfiskcarpaccio

Serveras med wasabicrème, citron- & örtolja, syradlök samt bladsallad.

Tuna carpaccio served with wasabi, lemon & herb oil, pickled onions and mixed salad.

129kr

Toast Skagen

En klassiker som vi serverar på en salladsbädd med hemslagen majonnäs, lyxiga räkor, citron som

toppas med sikrom.

A swedish classic appetizer that we serve on a bed of fresh salad with homemade mayonnaise, shrimps, lemon topped with bleak roe.

129kr

Oxfilé carpaccio

Serveras med ruccola, finhackad rödlök, tryffelvinaigrette samt nymalen svartpeppar.

Beef carpaccio served with arugula, chopped red onion, truffle vinaigrette and freshly ground black pepper.

129kr

Kantarellpaj med västerbottenost

Kantarellpaj serveras med örtsallad.

Chanterelle soup served with a local cheese crisp.

109kr

Vitlöksgratinerade sniglar

Vitlök- & vitvinsfrästa sniglar gratineras med vitlökssmör serveras med hembakat bröd.

Garlic and white wine cooked escargots gratinated with garlic butter, served with homemade bread.

109kr

 

Varmrätter/Main

Fisk/Fish

Smörstekt fjällröding

Fileas varsamt, steks och serveras med skaldjursrisotto samt spräckt hummervineagrette.

Butter fried arctic char, served with seafood risotto and cracked lobster vinaigrette.

245kr

Laxplanka

En fin bit nordfjordlax grillas på planka med pommes duschesse

serveras med hollandaise, tomat och sparris.

A nice piece northern salmon roasted on oak platter with pommes duchesse served with hollandaise, tomato and asparagus.

235kr

Sotad tonfisk

Serveras med grönsakscous cous och wasabicrème.

Tuna fish with vegetable cous cous with wasabi creme.

239kr

Vegetariskt/Vegetarian

Svamprisotto

Risotto på klassiskt vis med säsongens svampar toppas med parmesan.

Risotto in the traditional way with seasonal mushrooms topped with parmesan.

169kr

Vegetarisk planka

Serveras med vegetarisk biff, grönsaker, pommes duschesse och bearnaise.

Served with vegetarian steak, vegetables, mashed potatoes and béarnaise sauce.

179kr

Kött/Meat

Oxfilé plankstek

En välmörad bit oxfilé med hemslagen bearnaisesås, pommes duchesse, champinjoner och baconlindad sparris. En klassiker sedan 40år!

A tender piece of beef cooked on a oak platter. Served with béarnaise sauce, pommes duchesse, mushrooms and bacon wrapped asparagus. A classic since 40 years!

269kr

alt. med fläskfilé (with fillet of pork) 239kr

Örtbakad hjortytterfilé

Serveras med rösti, svampragu samt svampskum

(Rekommenderas rare-medium).

Venison served with hash browns, mushroom ragout and mushroom sauce.

279kr

Hugos isterband

Handgjorda isterband från örserum med dillstuvad potatis samt rödbetor och senap

Local sausage with dill creamed potatoes and beetroot and mustard

169kr

Schnitzel

Serveras på klassiskt vis med kryddsmör (citron, kapris & anjouvis) och stekt potatis.

Schnitzel served in a traditional way with capers, lemon and anchovies butter and fried potatoes.

169kr

Ädelostgratinerad gårdskyckling

Med vitlöksdoftande potatisgratäng, rödvinssås och säsongens primörer.

Blue cheese baked farm chicken with garlic flavored potato gratin, red wine sauce and seasonal vegetables.

189kr

 Lammrygg

Serveras med rödvinssås samt pomme Anna och primörer.

(Rekommenderas rare-medium).

Fillet of lamb served with lamb sausage, red wine sauce and garlic mashed potato & bean salad.

269kr

Dessert/Desserts

Pecannötpaj

Hemgjord pecannötpaj serveras med en kula vaniljglass.

Homemade pecan pie served with a scoop of vanilla ice Cream.

99kr

Vaniljglass

serveras med hemkokt hjortronsylt.

Vanilla ice cream served with homemade cloudberry jam.

92kr

Chokladcirkus

En sockerkaksbotten med smak av citron, ganaché och vitchokladmousse, serveras med hallonsorbet.

Lemon circus, a sponge cake flavored with lemon, ganaché and white chocolate mousse, served with raspberry sorbet.

119kr

Vitchokladmousse

Klassiker i källaren serveras med hallon på tre sätt.

White chocolate mousse, served with raspberrys three ways.

99kr

Gino

Bär som toppas med riven vit choklad, bränns av i ugnen och serveras med en kula vaniljgräddglass.

Warm berries gratin with white chocolate, oven baked and served with a scoop of vanilla ice cream.

92kr

Crème brûlée

Klassisk crème brûlée serveras med en kula sorbet.

Crème brulée served with sorbet.

99kr

Chokladtryffel

Härgjord chokladtryffel. Gott till kaffet eller det sista av vinet!

Chocolate truffle

23kr/st

De unga Damernas och Herrarnas Matsedel

Menu for young Ladies and Gentlemen

För alla barn upp till 10 år i målsmans sällskap.

I menyn ingår en av nedanstående varmrätter och Björnbusarnas glasskalas till efterrätt.

Special Party menu for children up to 10 years old. Choose among the menus below, including our monster ice cream with chocolate sauce.

80kr

Kajsas köttbullar med potatismos.

Daisy´s Swedish meat balls with mashed potatoes.

Uppfinnar Jockes barnplanka.

Ludwig von Drake´s Junior steak platter.

Knattarnas fläskfilé med bearnaisesås.

Huey, Dewey & Louie´s fillet of pork with Béarnaise sauce.

Farbror Joakims pasta med köttfärssås.

Uncle Scrooge meat sauce with pasta.